Πόσοι αναγνώστες επισκέφτηκαν το blog μας ;

Σώτης Τριανταφύλλου : Ο χρόνος πάλι ( ΠΑΤΑΚΗ )


Το λες αυτοβιογραφία, το λες ημερολόγιο, το λες σημειωματάριο, το λες κι έκθεση ιδεών άμα θες…
Μαθαίνεις λεπτομέρεις για το πώς έγραψε τα βιβλία της, σε τί ψυχική κατάσταση ήταν κατά τη διάρκεια της συγγραφής τους, τί τραγούδια άκουγε, σε ποιές λεωφόρους της Αμερικής και σε ποιά Παριζιάνικα και Αθηναικά καφέ τριγυρνούσε κι αντλούσε έμπνευση για να μπορέσει να τη μεταφέρει στις λέξεις…
Ταξίδεψε μόνη για να ακούσει ζωντανά την Aretha την Franklin, πήγε σε άπειρες συναυλίες στο σημαντικότερο μαγαζί όλων των εποχών, το CBGB’s, γεύτηκε τη ζωή που της χαρίστηκε σε όλο της το μεγαλείο, πότε κάνοντας την προσωπική της επανάσταση και πότε παίζοντας το θύμα, και τα δύο εντελώς συνειδητά, έχοντας πλήρη συνείδηση του τί θέλει και τί ζητά η ίδια από τον εαυτό της.
Είναι συγκεντρωμένος εκεί μέσα όλος ο βιός και η πολιτεία της συγγραφέως, είναι καταγεγραμμένη η προσωπική της φιλοσοφία για κάθε τί ανθρώπινο: παρατηρήσεις για την απώλεια, για το θάνατο, τους έρωτες, τα ταξίδια, την Αριστερά, τη φιλία, την αγάπη, την πίστη και την ελπίδα… Η Σώτη περιπλανιέται στην ίδια της τη ζωή. Η Σώτη για την Σώτη. Καλύτερο δε θα μπορούσες να ζητήσεις!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ...
“Οι οικογένεις μου φαίνονται ενυδρεία όπου βάζεις αθώα το χέρι σου να παίξεις με τα ψάρια και σου το τρώνε τα πιράνχας, ή σου το σφίγγουν θανάσιμα τα χταπόδια”
“Η Ελλάδα, ένα νεκροταφείο ιδεών, ένα σκουληκιασμένο κεράσι…”
“Ο Σεφέρης: γραφικότητες, περιστέρια, θάλασσες, λιόδεντρα. Ο Καβάφης: ποίηση χωρίς γυναίκες, χωρίς φύση, φορτωμένη αποτροπές και διδαχές.”
“Ο χρόνος σε βλάπτει μόνο αν είσαι τυρί.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: