Πόσοι αναγνώστες επισκέφτηκαν το blog μας ;

εκδρομή θέλουμεεεεε !

ο ξενώνας Βιγλάτορας
 ο κύβος ερρίφθη. Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου θα μαζευτούμε στον Βιγλάτορα.
Ο ξενώνας πριν από 100 περίπου χρόνια λειτουργούσε ως χάνι, ενώ αργότερα αποτέλεσε το πατρικό σπίτι του Στέργιου. Με θέα στη λίμνη Κερκίνη και το όρος Μπέλλες, ο διόροφος ξενώνας ξεχωρίζει για τη μακεδονίτικη μοναστηριακού χαρακτήρα αρχιτεκτονική του. Με σωστή αίσθηση του γούστου και χωρίς διακοσμητικές υπερβολές, ο ξενώνας διαθέτει έξι δωμάτια (δύο δωμάτια των 20 τ.μ., δύο δωμάτια των 38 τ.μ. και δύο δίχωρα διαμερίσματα των 48 τ.μ. για οικογένειες ή δύο ζευγάρια). Κρεβάτια με ταμπλάδες ζωγραφι-σμένους ή ανάγλυφα, σαχνισιά στον επάνω όροφο, οικογενειακά υφαντά, χαλιά και ξύλινα δάπεδα, «ντύνουν» το κάθε δωμάτιο, το οποίο διαθέτει τουαλέτα, αυτόνομη θέρμανση, τηλεόραση και μερικά και κουζινάκι.
Ζεστά διακοσμημένο είναι και το καθιστικό – σαλόνι του “Βιγλάτορα”, με μακεδονίτικους καναπέδες, μιντέρια με φλοκάτες και το πετρόκτιστο τζάκι να δεσπόζει στο χώρο. Όαση ηρεμίας αποτελεί ο κήπος, με την οργιαστική βλάστηση και το ξύλινο κιόσκι.
Σε ότι αφορά στη… γαστριμαργική παράμετρο, η οικογένεια Καλέση σερβίρει ντόπιες σπιτικές δημιουργίες, όπως ποικιλία από πίτες, μέλι, τυρί, κέικ κλπ., που θα σας θυμίσουν τα… καλούδια της γιαγιάς σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: