το κείμενο της Ευαγγελίας

-          Το άκουσες αυτό που είπε η κυρία Σούλα; Οι γυναίκες καλλωπίζονται και στολίζονται, γιατί το μάτι του άνδρα είναι πιο ανεπτυγμένο από το μυαλό του. Πολύ πετυχημένο. Θα το σημειώσω για μελλοντική χρήση, όταν επιτέλους μας βγάλουν από δω.
-          Ανοησίες! Δεν κοιτάει η καημένη τα ρεζιλίκια της, τα στολίσματα και οι καλλωπισμοί τη μάραναν. Ο άντρας της διατυμπανίζει παντού πως αυτή είναι η αιτία όλων των προβλημάτων του.
-         Αυτός μπορεί να διατυμπανίζει ότι θέλει. Η κυρία Σούλα όμως έχει το πάνω χέρι, αφού τον χρησιμοποιεί ως λύση όλων των δικών της. Λυπάμαι που στο λέω αδελφούλη, αλλά γενικώς τα θηλυκά είμαστε πιο εύστροφα.
-       Μην γενικεύεις. Το παράδειγμα της Σούλας δεν αποδεικνύει κάτι. Ας εστιάσουμε στα ενδοοικογενειακά παραδείγματα. Πόσες φορές o μπαμπάς έχει διακόψει τη μαμά, ενώ αυτή μιλάει; Η μαμά, όπως όλες οι γυναίκες, μιλάει πολύ και συνήθως λέει ανοησίες.
-          Βέβαια. Η διαφορά είναι πως οι γυναίκες τις λέμε, ενώ οι άντρες τις πράττετε. 2-0. Μη στεναχωριέσαι που είσαι χαζούλης, αδελφάκι μου. Ωχ! Ρε μην κλωτσάς. Αυτό είναι το κεφάλι μου.
-         Για να μάθεις να με κοροϊδεύεις.
-          Σταμάτα σου είπα, ανώριμε. Συνεχίζεις; Αν θέλεις πόλεμο, θα τον έχεις.
-           Αχ! Με πονάς!
-         Καλά να πάθεις! Εσύ το ξεκίνησες!

……….........................................
-          Πωω τι έκανες; Έσπασες το προστατευτικό μας. Τώρα τι θα κάνουμε; Ποιος ξέρει τι μας περιμένει.
-          Σώπαινε! Κοίτα εκεί! Βλέπεις το φως; Βγαίνουμε!
……………………………………
-          Είναι δίδυμα! Να σας ζήσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: